ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διάγγελμα Μακρόν: Απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις, πλην των απαραίτητων

22:29 - 16 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Διάγγελμα Μακρόν: Απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις, πλην των απαραίτητων
Σε τηλεοπτικό διάγγελμα προέβη το βράδυ της Δευτέρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοινώνοντας νέα δέσμη μέτρων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ξεκινώντας με την φράση «είμαστε σε υγειονομικό πόλεμο», ο Μακρόν ανακοίνωσε τον περιορισμό της κυκλοφορίας, για τις επόμενες δύο εβδομάδες τουλάχιστον, μόνο για εργασία, όπου αυτή δεν μπορεί να γίνει από απόσταση και για την προμήθεια των αναγκαίων αγαθών και η αναβολή του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Απαγορεύονται δηλαδή όλες οι μετακινήσεις, πλην των απαραίτητων και φυσικά όχι δεν υπακούσουν, θα υποστούν κυρώσεις.

«Οι συναντήσεις σε δημόσιους χώρους δεν θα επιτρέπονται, δεν θα είναι δυνατό να συναντήσετε τους φίλους σας: ο στόχος είναι να μειώσουμε στο μέγιστο τις επαφές μένοντας σπίτι» τόνισε ο Μακρόν και συνέχισε: «Παντού στη γαλλική επικράτεια, θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τα απαραίτητα ψώνια, με σεβασμό στις αποστάσεις, αλλά και μετακινήσεις για θέματα υγείας και εργασίας».

Ακόμη, ανέφερε πως «όλα τα ταξίδια μεταξύ χωρών εκτός Σένγκεν και της ΕΕ θα αναβληθούν για 30 ημέρες» και σημείωσε πως πολίτες των κρατών μελών που ζουν στο εξωτερικό θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης την αναβολή του νομοθετικού έργου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο και η Γαλλία θα προστατεύσει τα παιδιά της», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Διαβάστε επίσης:

- Βρετανία: Ο Τζόνσον συστήνει περιορισμό των περιττών μετακινήσεων

Δραστικά μέτρα για τον κορονοϊό και στη Γερμανία

Τελευταία τροποποίηση στις 23:01 - 16 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.