ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ευρώπη κλείνει τα σύνορά της λόγω κορονοϊού

09:16 - 17 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Η Ευρώπη κλείνει τα σύνορά της λόγω κορονοϊού
Η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού αναγκάζει την ΕΕ να λάβει ιστορικές αποφάσεις και να επιβάλλει πρωτόγνορους περιορισμούς.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για κλείσιμο των συνόρων και ανακοίνωσε πως τα σύνορα του χώρου Σένγκεν και της ΕΕ για τη Γαλλία θα παραμείνουν κλειστά από την Τρίτη.

Το μέτρο θα διαρκέσει για 30 ημέρες, σύμφωνα με όσα είχε πει νωρίτερα η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρότεινε να επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση στους αλλοδαπούς που θέλουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για διάστημα 30 ημερών.

«Όσο λιγότερα τα ταξίδια, τόσο περισσότερο μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Κατά συνέπεια προτείνω στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να εισάγουμε προσωρινούς περιορισμούς στα μη αναγκαία ταξίδια στην ΕΕ» ανέφερε η ντερ Λάιεν. «Αυτοί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πρέπει να ισχύσουν για περίοδο 30 ημερών, αλλά μπορούμε να την παρατείνουμε αν είναι αναγκαίο», πρόσθεσε.

Από τους περιορισμούς αυτούς εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι χωρών μελών της ΕΕ, τα μέλη των οικογενειών των Ευρωπαίων πολιτών, οι διπλωμάτες, οι γιατροί και οι ερευνητές που εργάζονται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συγκάλεσε για σήμερα Τρίτη έκτακτη ψηφιακή Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να «να συγκρατηθεί η διασπορά του κορωνοϊού, να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, να δοθεί περαιτέρω ενθάρρυνση στην έρευνα και να περιοριστεί η οικονομική επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.