ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«SOS» του Imperial College στον Τζόνσον: Θα έχουμε 250.000 νεκρούς

11:33 - 17 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
«SOS» του Imperial College στον Τζόνσον: Θα έχουμε 250.000 νεκρούς
Η Βρετανία αποφάσισε να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού διαφορετικά από την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου. Επιστήμονες, ωστόσο, καλούν τον Μπόρις Τζόνσον να αναθεωρήσει τη στάση του γιατί διαφορετικά η χώρα θα θρηνήσει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους.

Στο Reporter αναλύσαμε το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης που δεν προβλέπει δραστικά μέτρα και απαγορεύσεις. Κυνικά αποδέχεται ότι ο ιός θα εξαπλωθεί, οι περισσότεροι που θα ασθενήσουν θα ζήσουν και κάποιοι θα πεθάνουν.

Ουσιαστικά δεν περιλαμβάνει προσπάθειες καθυστέρησης της εξάπλωσης και ποντάρει πως το σύστημα υγείας θα αντέξει.

Έκθεση της επιστημονικής ομάδας του Imperial College υποστηρίζει, όμως, πως το συγκεκριμένο σχέδιο θα προκαλέσει πολύ περισσότερους θανάτους απ’ όσους ίσως υπολογίζει η κυβέρνηση. Ίσως γι’ αυτό και ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε τη Δευτέρα να λάβει μέτρα περιορισμού μετακινήσεων.

Στην έκθεση, που δημοσιεύθηκε από την ομάδα του Imperial College COVID-19 τη Δευτέρα το βράδυ, διαπιστώνεται ότι η στρατηγική που ακολουθούσε προηγουμένως η κυβέρνηση, με την απομόνωση των υποψήφιων περιστατικών και των μελών της οικογένειάς τους από το σπίτι, χωρίς όμως να περιλαμβάνει περιορισμούς στην ευρύτερη κοινωνία, «θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους και κατάρρευση του συστήματος υγείας».

Σε αυτό το σενάριο, η ομάδα του Imperial College προβλέπει 250.000 θανάτους στη Βρετανία!

Η έκθεση καταλήγει αναφέροντας πως : «η καταστολή της επιδημίας είναι η μόνη βιώσιμη στρατηγική στην παρούσα φάση». Απαιτεί «έναν συνδυασμό κοινωνικής απομόνωσης του συνόλου του πληθυσμού, απομόνωση των περιπτώσεων από το σπίτι και καραντίνα των μελών της οικογένειάς τους» και «μπορεί να χρειάζεται να συμπληρωθεί με κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων».

Ένα «πακέτο εντατικής παρέμβασης» θα πρέπει να «διατηρηθεί μέχρις ότου το εμβόλιο γίνει διαθέσιμο (δυνητικά 18 μήνες ή περισσότερο)», υπογραμμίζουν οι επιστήμονες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.