ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Δάνεια με ευνοϊκότερους όρους για να τερματίσει τις αποπληρωμές

15:20 - 17 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: Δάνεια με ευνοϊκότερους όρους για να τερματίσει τις αποπληρωμές
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ξεκινά να μοιράζει στις τράπεζες «δάνεια ύψους 109,1 δισ. ευρώ», τα πρώτα στο πλαίσιο της πολιτικής της για να βοηθήσει τις εταιρείες να αντέξουν την κρίση του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Τα δάνεια αυτά έχουν σχεδιασθεί ως προσωρινή χρηματοδοτική διευκόλυνση για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα και θα δοθούν στις τράπεζες με επιτόκιο -0,5%. Ουσιαστικά, η ΕΚΤ θα πληρώσει τις τράπεζες για τα δάνεια αυτά, μια κίνηση που δεν αξιολογήθηκε θετικά από τους αναλυτές.

Τα δάνεια θα λήξουν στις 24 Ιουνίου 2020, οπότε οι τράπεζες θα έχουν την επιλογή να τα μετατρέψουν σε στοχευμένα τριετή δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο που θα φθάνει έως και το -0,75%.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι τράπεζες αποπλήρωναν τους τελευταίους μήνες τα δάνεια που έχουν πάρει από την ΕΚΤ, καθώς η οικονομία επιβραδυνόταν και την τελευταία εβδομάδα εξέφρασαν την πρόθεση να αποπληρώσουν πρόωρα το ποσό των 92,6 δισ. ευρώ.

Η ΕΚΤ στοχεύει να σταματήσει αυτές τις αποπληρωμές με βελτιωμένους όρους των νέων δανείων, ώστε οι τράπεζες να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.