ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιο κοντά στο χρίσμα των Δημοκρατικών ο Τζο Μπάιντεν

09:00 - 18 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Πιο κοντά στο χρίσμα των Δημοκρατικών ο Τζο Μπάιντεν
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικράτησε με άνεση επί του Μπέρνι Σάντερς στις τρεις πολιτείες όπου διεξήχθησαν χθες ψηφοφορίες στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου της παράταξης που θα αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.

Μετά την επικράτησή του στη Φλόριντα και στο Ιλινόι, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, κεντρώος πολιτικός, κέρδισε και στην Αριζόνα στις ψηφοφορίες που διεξήχθησαν παρά το κλίμα ανησυχίας για την πανδημία του κορονοϊού.

Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, ο Σάντερς, δημοκρατικός σοσιαλιστής γερουσιαστής, ολοένα και απομακρύνεται από το στόχο κατάκτησης της ηγεσίας των Δημοκρατικών.

Ο Μπάιντεν επικρατεί έναντι του Σάντερς με σχεδόν 40 μονάδες διαφορά στη Φλόριντα και 20 στο Ιλινόι, όπως αναφέρεται στο ΑΜΠΕ.

Από την άλλη πλευρά, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεπέρασε χθες Τρίτη το όριο των αντιπροσώπων στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που χρειαζόταν για αναδειχθεί νικητής στην εσωκομματική διαδικασία για να αναδειχθεί ο υποψήφιος της παράταξης στις προεδρικές εκλογές.

«Συγχαρητήρια στον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, που πλέον έχει αναδειχθεί υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές», ανέφερε μέσω Twitter η Ρόνα ΜακΝτάνιελ, η πρόεδρος του GOP.

«Η πολιτεία του, η Φλόριντα, μόλις του έδωσε τους αντιπροσώπους που χρειαζόταν», συνέχισε και τόνισε ότι «Το κόμμα μας είναι ενωμένο, οι οργανώσεις βάσης μας είναι γεμάτες ενέργεια, είμαστε έτοιμοι για ακόμα τέσσερα χρόνια», πληκτρολογώντας τις λέξεις «ακόμα τέσσερα χρόνια».

Στις ΗΠΑ για να είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα ο απερχόμενος πρόεδρος χρειάζεται η έγκριση των οργανώσεων του κόμματός του σε κάθε πολιτεία, έστω κι αν συνήθως πρόκειται για τυπική διαδικασία.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:05 - 18 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.