ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορτογαλία: Μέτρα €9,2 δισ. για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων

13:24 - 18 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Πορτογαλία: Μέτρα €9,2 δισ. για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων
Πακέτο μέτρων ύψους 9,2 δισ. ευρώ ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, σχετικά τη στήριξη των εργαζομένων και την παροχή ρευστότητας για τις εταιρίες που επηρεάζονται από το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Το πακέτο, που παρουσίασαν ο υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο και ο υπουργός Οικονομίας Πέδρο Σίζα Βιέιρα, περιλαμβάνει 5,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικής τόνωσης, 3 δισ. κρατικών εγγυήσεων για πιστώσεις και 1 δισ. που σχετίζεται με τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει την Τρίτη και η βρετανική κυβέρνηση, η οποία δεσμεύτηκε να στηρίξει την οικονομία της χώρας «με κάθε κόστος» για να ανταπεξέλθει στις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοινώνοντας κρατικές εγγυήσεις για τα επιχειρηματικά δάνεια, ύψους 330 δισεκατομμυρίων λιρών και κρατικές ενισχύσεις που φτάνουν τα 20 δισεκατομμύρια λίρες.

Τα μέτρα αυτά παρουσιάστηκαν από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ. «Αν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από τα 330 δισεκ. που αποδεσμεύτηκαν, θα πάμε πιο μακριά και θα διαθέσω όσα χρειάζονται» τόνισε ο Σουνάκ, ανακοινώνοντας, επίσης, βοήθεια προς τις επιχειρήσεις με τη μορφή φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων, ύψους 20 δισεκ. λιρών (22 δισεκ. ευρώ). «Τα νοικοκυριά που θα αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες θα απαλλαγούν από την αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων τους για τρεις μήνες», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.