ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα κι από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

15:08 - 18 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα κι από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Το κλείσιμο του κτιρίου του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το κοινό και η ακύρωση των δημόσιων ακροάσεων, που είχαν προγραμματισθεί για τον Μάρτιο - Απρίλιο 2020, είναι τα δύο πρώτα, από τα έκτακτα μέτρα που αποφασίσθηκαν, υπό την απειλή των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται σχετικά, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προχώρησε στην λήψη των έκτακτων αυτών μέτρων, λαμβάνοντας υπόψη του τις πρόσφατες αποφάσεις, τόσον των γαλλικών αρχών όσον και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι οι βασικές δραστηριότητες του θα διατηρηθούν, μέσω της τηλεργασίας που επιβλήθηκε, ως κανόνας, στο προσωπικό του.

Έχουν εκδοθεί νέες διαδικασίες, για την εξέταση των επειγουσών αιτημάτων λήψης προσωρινών μέτρων στο πλαίσιο του Άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου, που ισχύει για περιπτώσεις μη αναστρέψιμων κινδύνων για τους προσφεύγοντες.

Τέλος, η προθεσμία των έξι μηνών, που ισχύει για την κατάθεση των προσφυγών, σύμφωνα με το άρθρο 35 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αναστέλλεται κατ’ εξαίρεση για περίοδο ενός μηνός από την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020.

Παράλληλα, θα ανασταλούν για ένα μήνα, όλες οι προθεσμίες που έχουν εκχωρηθεί σε διαδικασίες που εκκρεμούν επί του παρόντος.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.