ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία και Γερμανία επαινούν την κίνηση της ΕΚΤ

10:52 - 19 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Γαλλία και Γερμανία επαινούν την κίνηση της ΕΚΤ
Εύσημα στα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δίνουν η Γαλλία και η Γερμανία.

Την ικανοποίησή του για τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΚΤ με στόχο να βοηθήσει την Ευρωζώνη να αντιμετωπίσει την κρίση που έχει προκληθεί από την επιδημία του κορονοϊού εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Πλήρης στήριξη στα έκτακτα μέτρα που έλαβε σήμερα το βράδυ η ΕΚΤ. Τώρα εναπόκειται σε εμάς, τα ευρωπαϊκά κράτη, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων μέσω των δημοσιονομικών μας παρεμβάσεων και να επιδείξουμε μεγαλύτερη δημοσιονομική αλληλεγγύη στην καρδιά της ευρωζώνης», έγραψε χθες ο Μακρόν στο Twitter.

«Τα νομισματικά μέτρα για την τόνωση της οικονομίας ελπίζουμε πως να δείξουν ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει την κρίση με τον νέο κορονοϊό», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ.

«Ελπίζω ότι τα μέτρα αυτά θα καταστήσουν επίσης σαφές στα χρηματιστήρια, στις αγορές σήμερα ότι η Ευρώπη θα προστατεύσει τα συμφέροντά της και ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει αυτήν την κρίση», σημείωσε ο Αλτμάιερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.