ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Covid-19: Στα σκαριά σχέδιο του Τραμπ με βάθος... 18 μηνών

13:55 - 19 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Covid-19: Στα σκαριά σχέδιο του Τραμπ με βάθος... 18 μηνών
Σχέδιο με ορίζοντα 18 μηνών προετοιμάζει η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ένα πλάνο 100 σελίδων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα το CNN.

Αν και το έγγραφο δεν αναφέρει ότι η πανδημία θα διαρκέσει τόσο, η προετοιμασία της κυβέρνησης έχει αυτόν τον χρονικό ορίζοντα αναφέρει το CNN. 

Το βασικό μέλημα των αξιωματούχων είναι να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο για ενδεχόμενες ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα στις μεταφορές και σε άλλους κλάδους τους οποίους θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με τη βοήθεια του στρατού. 

Επισημαίνεται ότι την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ενεργοποίησε έναν νόμο για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού εφαρμόστηκε το 1950, στο ξέσπασμα του πολέμου της Κορέας, και δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση την εξουσία να διατάξει τη δημιουργία του απαραίτητου εξοπλισμού. O νόμος έχει χρησιμοποιηθεί άλλες δύο φορές έκτοτε το 2011 από την κυβέρνηση Ομπάμα και το 2017 από τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Στην περίπτωση του κορονοϊού, θα εξασφαλιστεί βάσει του νόμου, ότι θα παραχθούν περισσότερες προστατευτικές μάσκες και αναπνευστήρες.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κλειστά τα σύνορα ΗΠΑ - Καναδά για τις «μη αναγκαίες μετακινήσεις»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.