ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Γερμανία επιχείρησε να... αφοπλίσει το «μπαζούκα» της Λαγκάρντ

18:13 - 19 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Η Γερμανία επιχείρησε να... αφοπλίσει το «μπαζούκα» της Λαγκάρντ
Σύμφωνα με το Reuters η Κριστίν Λαγκάρντ χρειάστηκε να έρθει σε σύγκρουση με τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη πριν καταλήξει στην απόφαση για το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Το διεθνές πρακτορείο αναφέρει πως Γερμανία και Ολλανδία εμφανίστηκαν αντίθετες στο σχέδιο και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, αναγκάστηκε να τους παρακάμψει.

H EKT ανακοίνωσε χθες ότι θα ξεκινήσει νέο πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού ύψους 750 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν όρια» όσον αφορά τη δέσμευσή της στη στήριξη του ευρώ. 

Ωστόσο, η απόφαση που προσέφερε κάποια ανακούφιση στις αγορές προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σημείωσαν οι πηγές του Reuters. Σε αυτούς που εξέφρασαν αντιρρήσεις ήταν και οι κεντρικοί τραπεζίτες της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Η κα. Λαγκάρντ αποφάνθηκε, ωστόσο, ότι βλέπει ξεκάθαρη πλειοψηφία και ενέκρινε το σχέδιο. Η ΕΚΤ, η Bundesbank και η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο στο Reuters.

Η απόφαση, πάντως, για αγορά ελληνικών ομολόγων ήταν ομόφωνη.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 18:32 - 19 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.