ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκτακτη περικοπή του βασικού επιτοκίου από την Τράπεζα της Αγγλίας

18:08 - 19 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Έκτακτη περικοπή του βασικού επιτοκίου από την Τράπεζα της Αγγλίας
Στην περικοπή του βασικού της επιτοκίου στο 0,1% (από 0,25%) προχώρησε η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου (Bank Of England), σε μια έκτακτη κίνηση αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Η κεντρική τράπεζα προειδοποίησε, παράλληλα, ότι το οικονομικό σοκ στη χώρα και διεθνώς από την πανδημία του κορονοϊού θα είναι «οξύ και μεγάλο, μολονότι σε γενικές γραμμές θα είναι προσωρινό».

Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της BoE, με επικεφαλής τον νέο διοικητή της, Άντριου Μπέιλι, αποφάσισε επίσης στην έκτακτη συνεδρίασή της να αρχίσει εκ νέου το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που είχε εφαρμόσει μετά την χρηματοοικονομική κρίση του 2008, προχωρώντας σε αγορές assets (κυρίως χρεογράφων του βρετανικού δημοσίου) συνολικής αξίας έως 200 δισ. βρετανικών λιρών.

Στις 11 Μαρτίου η κεντρική τράπεζα του ΗΒ είχε περικόψει εκτάκτως το βασικό επιτόκιό της από 0,75% σε 0,25%, ενώ οι αξιωματούχοι της είχαν συμφωνήσει σε νέο χρηματοδοτικό πακέτο για τις τράπεζες, με στόχο να διοχετεύσουν πίστωση σε μικρές επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν από τον ιό.

Διαβάστε επίσης:

Η Fed ανακοίνωσε γραμμές swap με άλλες 9 κεντρικές τράπεζες

ΕΚΤ: Χορήγησε στις τράπεζες 115 δισ. ευρώ σε φθηνά δάνεια







Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.