ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

British Airways: «Ψαλίδι» στους μισθούς των πιλότων κατά 50%

09:34 - 20 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
British Airways: «Ψαλίδι» στους μισθούς των πιλότων κατά 50%
Μείωση στον βασικό τους μισθό κατά 50% θα υποστούν οι πιλότοι της British Airways τον Απρίλιο και τον Μάιο, καθώς η βρετανική αεροπορική επιδιώκει να περιορίσει το λειτουργικό της κόστος για να επιβιώσει από την κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Σε επιστολή της προς το προσωπικό της, η διοίκηση της BA ανέφερε πως έχει συμφωνήσει σε κάποια πρώτα μέτρα με το συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους χειριστές της, την ένωση BALPA. Σκοπός είναι να αντιμετωπιστεί «η άμεση απειλή» για την εταιρεία που έχει εγείρει η πανδημία και «ο χωρίς προηγούμενο αντίκτυπός της» στη δραστηριότητά της.

Η μείωση των αποδοχών θα γίνει το επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times.

Την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού αερομεταφορέα, ο Άλεξ Κρουζ, ενημέρωσε το προσωπικό ότι θα περικοπούν θέσεις εργασίας και θα καθηλωθούν αεροσκάφη στο έδαφος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Η εταιρεία παρέπεμψε το αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει το δημοσίευμα των Financial Times στη συνδικαλιστική ένωση των πιλότων. Η BALPA δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.