ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Σε καραντίνα μπαίνει η πολιτεία της Καλιφόρνια

09:39 - 20 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Σε καραντίνα μπαίνει η πολιτεία της Καλιφόρνια
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θέτει ολόκληρη την πολιτεία και τα 40 εκατομμύρια των κατοίκων της σε καραντίνα για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Είναι καιρός όλοι μας, ως πρόσωπα και ως κοινότητα, να αναγνωρίσουμε πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα» για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας COVID-19, τόνισε ο Νιούσομ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Η αλληλεξάρτηση» των Καλιφορνέζων «κάνει αναγκαίο να διατάξουμε τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του σε ολόκληρη την πολιτεία. Αυτή η οδηγία τίθεται σε ισχύ απόψε» ανέφερε.

Το ίδιο μέτρο είχε ανακοινώσει λίγη ώρα νωρίτερα ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρσέτι, «για να σωθούν ζωές», καθώς ο ιός SARS-CoV-2 συνεχίζει να εξαπλώνεται, με την ομάδα μπάσκετ Λος Άντζελες Λέικερς να επιβεβαιώνει νωρίτερα χθες ότι δύο παίκτες της έχουν μολυνθεί.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τουλάχιστον 12.260 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχει διαγνωστεί πως μολύνθηκαν και τουλάχιστον 200 έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19, οι περισσότεροι στην πολιτεία Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τραμπ: H χλωροκίνη θα δοκιμαστεί ως φάρμακο κατά του COVID-19

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.