ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φον ντερ Λάιεν: Εξετάζουμε χαλάρωση δημοσιονομικών κανόνων και έκδοση ευρωομολόγων

11:53 - 20 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Φον ντερ Λάιεν: Εξετάζουμε χαλάρωση δημοσιονομικών κανόνων και έκδοση ευρωομολόγων
Η χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων για το χρέος των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η έκδοση ευρωομολόγων εξετάζονται από τα ανώτατα ευρωπαϊκά όργανα για τη μείωση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μιλώντας στον γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandfunk η φον ντερ Λάιεν επεσήμανε ότι η ΕΕ θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει την οικονομία των κρατών-μελών «χωρίς ίσως και αλλά».

Όταν ρωτήθηκε για την έκτακτη έκδοση ομολόγων για την ευρωζώνη, τα οποία κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει κορονο-ομόλογα, η πρόεδρος της Κομισόν δήλωσε: «Εξετάζουμε τα πάντα, ό,τι μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κρίση θα χρησιμοποιηθεί».

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Βρετανία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας, η φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ έχει προσβληθεί από την covid-19, ενώ τόνισε ότι οι Βρυξέλλες είναι ανοικτές σε παράταση της διορίας, εφόσον αυτό ζητηθεί από το Λονδίνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.