ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Ο κορονοϊός «φουντώνει» την ανεργία στις ΗΠΑ

14:22 - 21 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Goldman Sachs: Ο κορονοϊός «φουντώνει» την ανεργία στις ΗΠΑ
Αναταραχή στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με αυτά μόνο την περασμένη Πέμπτη κατατέθηκαν 70.000 αιτήσεις για καταβολή επιδόματος ανεργίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 281.000 σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Σύμφωνα δε με την Goldman Sachs, ο αριθμός των ανέργων που προκαλεί η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ ο κορονοϊός ανέρχεται πολύ υψηλότερα και φτάνει τα 2.000.000 άτομα.

Ο οίκος αξιολογήσεων προβλέπει ότι ο αριθμός των ανέργων στη χώρα που θα καταβάλουν αίτηση για ένταξη στο επίδομα ανεργίας, θα φτάσει ταχύτατα στα 2,5 εκατομμύρια, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις προβαίνουν σε παύση των δραστηριοτήτων τους.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην αμερικανική αγορά εργασίας, αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ το "ρεκόρ” του 1982 όταν περί τις 700.000 είχαν ζητήσει επίδομα ανεργίας.

Σύμφωνα με τον David Choi, οικονομολόγο της Goldman Sachs, πολλές αμερικανικές πολιτείες ανακοίνωσαν αύξηση άνευ προηγουμένου στα αιτήματα για ένταξη στα επιδόματα ανεργίας. Όπως ανέφερε, την κατακόρυφη αυξητική τάση σηματοδοτούν τα στοιχεία από 30 αμερικανικές πολιτείες, ενώ συμπλήρωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αυξηθούν και τα αιτήματα για το επίδομα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι μόνο στη Νέα Υόρκη ως το μεσημέρι της Πέμπτης το γραφείο για τα επιδόματα ανεργίας είχε δεχθεί 159.000 κλήσεις, αριθμός 16πλάσιος του κανονικού. Αξιωματούχοι της πολιτείας χαρακτηρίζουν την επέλαση της ανεργίας ανάλογη με αυτή μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.