ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Πώς ο Μακρόν έπεισε τον Τζόνσον να αλλάξει... ρότα

12:50 - 22 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Πώς ο Μακρόν έπεισε τον Τζόνσον να αλλάξει... ρότα
Ένα τελεσίγραφο που έλαβε από τον Εμανουέλ Μακρόν ανάγκασε, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, τον Μπόρις Τζόνσον να επιβάλλει πιο αυστηρά μέτρα στη Βρετανία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την Liberation ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απείλησε να κλείσει τα σύνορα της χώρας του με το Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή, αν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν αποφάσιζε να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο Τζόνσον διέταξε το κλείσιμο παμπ, εστιατορίων, θεάτρων, κινηματογράφων και γυμναστηρίων για την επιβράδυνση εξάπλωσης του Covid-19. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχαν λάβει μέρες νωρίτερα αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα.

Επικαλούμενη πηγές στο Ελιζέ, η Liberation τόνισε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός αποφάσισε να λάβει τα νέα μέτρα μετά από τελεσίγραφο που του έδωσε ο Μακρόν την Παρασκευή το πρωί, απειλώντας με απαγόρευση εισόδου στην Γαλλία οποιουδήποτε ταξιδιώτη από το Ηνωμένο Βασίλειο αν ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν προχωρούσε στην αυστηροποίηση των μέτρων.

«Χρειάστηκε ξεκάθαρα να τον απειλήσουμε για να τον κάνουμε τελικά να αλλάξει γνώμη», τόνισε ένας αξιωματούχος του Ελιζέ στην γαλλική εφημερίδα.

Το γραφείο του Μακρόν αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, έπειτα από επικοινωνία του Reuters. Το γραφείο του Τζόνσον δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο του δημοσιεύματος.

Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει, πάντως, ότι ενεργεί με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές των επιστημονικών της συμβούλων, καθώς εντείνει τις προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.