ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Δάνεια $300 δισ. προς τις επιχειρήσεις και απεριόριστο QE

15:43 - 23 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Fed: Δάνεια $300 δισ. προς τις επιχειρήσεις και απεριόριστο QE
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσει στη λήψη μίας σειράς μέτρων, που θα βοηθήσουν τις αγορές να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα μετά την κρίση του κορονοϊού.

Ειδικότερα, μεταξύ των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει η Fed είναι η δέσμευση να συνεχιστεί το πρόγραμμα αγορών περιουσιακών στοιχείων «στα ποσά που απαιτούνται για την υποστήριξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της αποτελεσματικής μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής σε ευρύτερες οικονομικές συνθήκες και στην οικονομία».

Επιπρόσθετα, η Fed ανακοίνωσε πολλά νέα δανειακά προγράμματα αξίας 300 δισ. δολαρίων για να στηρίξει τις επιχειρήσεις της αμερικανικής οικονομίας που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού. 

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα δήλωσε επίσης ότι θα αγοράσει νέα ενυπόθηκα χρεόγραφα ως μέρος της επέκτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Τέλος, στη ανακοίνωσή της, η Fed αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν επιθετικές προσπάθειες για να περιοριστούν οι απώλειες στις θέσεις απασχόλησης και στα εισοδήματα.

Σημειώνεται τα εν λόγω μέτρα εντάσσονται στα προγράμματα, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Fed, με στόχο τη χαλάρωση της ροής των πιστωτικών αγορών και τη βραχυπρόθεσμη διαπίστωση ότι οι τράπεζες πρέπει να λειτουργούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.