ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδία - Κορονοϊός: Πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας για 1,3 δισ. κατοίκους

19:38 - 24 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, διέταξε σήμερα τον πλήρη περιορισμό των 1,3 δισεκατομμυρίου πολιτών της χώρας για τρεις εβδομάδες, με σκοπό την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Θα υπάρξει πλήρης απαγόρευση εξόδου από τα σπίτια σας. Από σήμερα τα μεσάνυχτα, ολόκληρη η χώρα θα μπει σε καραντίνα. Για να σωθεί η Ινδία, για να σωθεί ο κάθε πολίτης, εσείς, η οικογένειά σας», δήλωσε ο αρχηγός της κυβέρνησης στο τηλεοπτικό του διάγγελμα προς όλη τη χώρα

«Εάν σε αυτές τις 21 μέρες δεν τηρηθεί ο περιορισμός, η χώρα και η οικογένειά σας θα γυρίσουν 21 χρόνια πίσω», δήλωσε ο εθνικιστής ινδουιστής ηγέτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Ινδούς να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση και να μένουν στο σπίτι. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεφύγουμε από τον κορονοϊό», προειδοποίησε.

«Θυμηθείτε ότι ακόμα και ένα μόνο βήμα έξω από το σπίτι σας μπορεί να φέρει τη σοβαρή ασθένεια του κορονοϊού μέσα στο σπίτι σας», προειδοποίησε τους συμπολίτες του.

Σημειώνεται ότι η Ινδία έχει 519 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και ήδη δέκα άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι πραγματικοί αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων είναι πολύ μεγαλύτεροι λόγω του περιορισμένου αριθμού διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιούνται στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:54 - 24 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.