ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σαρώνει» τις ΗΠΑ ο κορονοϊός- Στο επίκεντρο η Νέα Υόρκη

21:18 - 25 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
«Σαρώνει» τις ΗΠΑ ο κορονοϊός- Στο επίκεντρο η Νέα Υόρκη
Απογοητευτικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, περισσότερα από 60.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ και 827 από τους ασθενείς αυτούς πέθαναν.

Χθες, την ίδια ώρα, οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονταν στους 600. Οι περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα. Οι ΗΠΑ είναι η τρίτη χώρα σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία.

Δεδομένης της έξαρσης η πόλη της Νέας Υόρκης θα αρχίσει να κλείνει δρόμους για την κυκλοφορία και θα απαγορεύσει τα αθλήματα που απαιτούν στενή επαφή στα πάρκα, στη μάχη της εναντίον του νέου κορονοϊού, έγινε σήμερα γνωστό από τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Ο Κουόμο επισήμανε ότι το κλείσιμο των δρόμων αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα και διευκρίνισε ότι αθλήματα, όπως το μπέιζμπολ, θα απαγορευτούν από τα πάρκα της πόλης, αρχικά σε εθελοντική βάση, εφόσον συμμορφωθούν οι πολίτες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει δεκαπλάσια κρούσματα του νέου κορονοϊού σε σύγκριση με την επόμενη πληγείσα πολιτεία, το Νιου Τζέρσι, με απολογισμό 30.811 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 285 θανάτους.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κορονοϊός - Ιταλία: 683 νέοι θάνατοι την Τετάρτη

 

Κορονοϊός - Γαλλία: 231 νέοι θάνατοι την Τετάρτη

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.