ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Σε 2-3 εβδομάδες θα ξεπεράσουμε την πανδημία

22:08 - 25 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Σε 2-3 εβδομάδες θα ξεπεράσουμε την πανδημία
Την αισιοδοξία του ότι η Τουρκία θα ξεπεράσει την πανδημία του Covid-19 σε δύο - τρεις εβδομάδες, με τη λήψη των σωστών μέτρων και τις λιγότερες δυνατές ζημίες, εξέφρασε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τους Τούρκους να επιδείξουν υπομονή και κατανόηση.

«Έχουμε προετοιμαστεί για κάθε σενάριο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμα. «Επιβραδύνοντας τον ρυθμό της διάδοσης του ιού σε δύο με τρεις εβδομάδες, θα ξεπεράσουμε αυτήν την περίοδο όσο το δυνατόν συντομότερα και με όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά», τόνισε.

«Μας περιμένουν λαμπρές ημέρες, εφόσον τηρούμε τις προειδοποιήσεις και παραμείνουμε προσεκτικοί. Η ζωή κάθε πολίτη είναι εξίσου σημαντική για εμάς. Γι’ αυτό λέμε, “Μείνε στο σπίτι, Τουρκία”», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Ζίγια Σελτζούκ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τις 30 Απριλίου και ότι στο διάστημα αυτό θα συνεχιστούν τα κατ' οίκον μαθήματα, μέσω του Διαδικτύου και της τηλεόρασης.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, σημείωσε ότι το μέτρο αυτό λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, ώστε να προστατευθούν οι οικογένειες. Μέχρι χθες, είχαν καταγραφεί 1.872 κρούσματα στην Τουρκία και 44 θάνατοι. Σύμφωνα με τον Κοτζά, 26 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.