ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

08:53 - 26 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Εντός της ημέρας αναμένεται να στηθεί από την ιαπωνική κυβέρνηση κλιμάκιο διαχείρισης της κρίσης, που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού. Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, καθώς στην ιαπωνική πρωτεύουσα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, βάσει νόμου που αναθεωρήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα για να συμπεριλάβει την πανδημία του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε, μπορεί να κηρύξει κατάστασης έκτακτης ανάγκης αν μια ασθένεια εγείρει «σοβαρό κίνδυνο» για τη ζωή των πολιτών και απειλεί να προκαλέσει μεγάλη ζημία στην εθνική οικονομία.

Η πανδημία του κορονοϊού θεωρείται πως έχει ήδη μεγεθύνει τον κίνδυνο η ιαπωνική οικονομία να εισέλθει σε ύφεση.

Σε περίπτωση που ο Άμπε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι νομάρχες και άλλοι αυτοδιοικητικοί αξιωματούχοι στις περιοχές που πλήττονται πιο σκληρά αναμένεται να κληθούν να ανακοινώσουν σειρά μέτρων για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, όπως κατ’ οίκον περιορισμό των πολιτών, κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και δημόσιων οργανισμών, ακύρωση δημόσιων εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων κ.ο.κ..

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τόκιο: Έκκληση στους κατοίκους να μην βγουν έξω το Σαββατοκύριακο

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.