ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε το πακέτο «μαμούθ» των 2 τρισ.

09:11 - 26 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε το πακέτο «μαμούθ» των 2 τρισ.
«Πράσινο φως» έδωσε η αμερικανική Γερουσία, με 96 ψήφους υπέρ και 0 κατά, για το «ιστορικό» σχέδιο, που προβλέπει να δαπανηθούν 2 τρισ. δολάρια για τη στήριξη της οικονομίας των ΗΠΑ. Το πακέτο στήριξης αφορά, μεταξύ άλλων, την κατεπείγουσα αγορά ιατρικού εξοπλισμού και υλικού, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους στη χώρα.

Το νομοσχέδιο έχει στόχο να βοηθήσει τους άνεργους αλλά και τις βιομηχανίες που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού –στην αεροπορική βιομηχανία για παράδειγμα θα δοθούν μέσω χορηγήσεων και δανείων 58 δισ. δολάρια- ενώ παράλληλα παρέχει δισεκατομμύρια δολάρια για την επείγουσα αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

Στην — ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς — Βουλή των Αντιπροσώπων το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Παρασκευή, ανακοίνωσε ο Στένι Χόιερ, ο δεύτερος τη τάξει των Δημοκρατικών στο σώμα αυτό.

Το κείμενο, που υποστηρίζεται θερμά από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και αποτέλεσε τον καρπό διαπραγμάτευσης του Λευκού Οίκου με γερουσιαστές που διήρκεσε αρκετές ημέρες, αναμένεται να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει περίπου 500 δισ. δολάρια για την εγγύηση δανείων και βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων 50 δισ. δολαρίων για τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας. Υπάρχουν πάνω από 350 δισ. δολάρια που θα διοχετευτούν σε μικρές επιχειρήσεις. Συνολικά 150 δισ. δολάρια θα ενισχύσουν τα νοσοκομεία και άλλους παρόχους υγειονομικών υπηρεσιών με εξοπλισμό και προμήθειες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.