ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» του ΟΗΕ για παγκόσμια έλλειψη τροφίμων λόγω κορονοϊού

15:29 - 26 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» του ΟΗΕ για παγκόσμια έλλειψη τροφίμων λόγω κορονοϊού
Το Επισιτιστικό Σώμα των Ηνωμένων Εθνών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο τα έκτακτα μέτρα πρόληψης και προστασίας, που έχουν επιβληθεί σε όλα τα κράτη για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού, να προκαλέσουν ελλείψεις.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, Μάξιμο Τορέρο, τόνισε ότι «το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι να περιορίσουν οι κυβερνήσεις τη ροή τροφίμων. Όλα τα μέτρα κατά του ελεύθερου εμπορίου θα είναι αντιπαραγωγικά. Τώρα δεν είναι η ώρα για περιορισμούς ή επιβολή εμπορικών εμποδίων. Τώρα είναι η στιγμή να προστατεύσουμε τη ροή τροφίμων στον κόσμο».

Η Ρωσία για παράδειγμα, μεγαλύτερη εξαγωγέας αλευριού στον κόσμο, επίσης ενδέχεται να περιορίσει τις εξαγωγές - όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, σημειώνει ο ΟΗΕ.

«Ο κορονοϊός πλήττει το εργατικό δυναμικό και τα προβλήματα εφοδιασμού γίνονται σημαντικά. Πρέπει να εφαρμόσουμε πολιτικές ώστε το εργατικό δυναμικό να μπορεί να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του. Η προστασία των ανθρώπων είναι σημαντική, ωστόσο χρειαζόμαστε και το εργατικό δυναμικό. Οι μεγάλες χώρες του κόσμου πρέπει να εφαρμόσουν αυτού του είδους πολιτικές, για να διασφαλίσουν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό σε τρόφιμα» επισημαίνει το στέλεχος του ΟΗΕ. 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Ποιες χώρες στρέφονται σε περιορισμούς διακίνησης τροφίμων λόγω Covid-19

 

ΟΗΕ: Κάλεσμα για δωρεές 2 δισ. δολαρίων- Απειλείται η ανθρωπότητα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.