ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Διαθέτουμε το 2,4% του ΑΕΠ κατά του κορονοϊού

19:53 - 26 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Πούτιν: Διαθέτουμε το 2,4% του ΑΕΠ κατά του κορονοϊού
Η ρωσική κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας θα διαθέσουν το 2,4% του ΑΕΠ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού, όπως γνωστοποίησε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη κορυφής της G20, ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτιμά ότι οι συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού θα είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες της οικονομικής κρίσης του 2008-2009, ενώ οι εμπορικές διενέξεις και οι κυρώσεις θα επιδεινώσουν την ύφεση.

«Φαίνεται πως τα τρέχοντα προβλήματα που σχετίζονται με την πανδημία του νέου κορονοϊού θα προκαλέσουν μεγαλύτερης κλίμακας κλυδωνισμούς, από ό,τι η οικονομική κρίση του 2008-2009, ενώ οι εμπορικές διενέξεις και οι κυρώσεις θα επιδεινώσουν την ύφεση», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν πρότεινε στους ηγέτες της G20, που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, να υπάρξει μορατόριουμ όσον αφορά στους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις διάφορες χώρες, όπως και να σκεφθούν την δημιουργία ενός ειδικού Ταμείου για να βοηθηθούν οι χώρες αυτές.

«Όλοι μας, αν μιλάμε για την G20 στο σύνολό της, χρειαζόμαστε ένα κοινό σχέδιο δράσης για την σταθεροποίηση της κατάστασης, την στήριξη της οικονομίας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο Πούτιν.

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: Απαιτούνται ισχυρές δράσεις σε νομισματικό και δημοσιονομικό επίπεδο




Τελευταία τροποποίηση στις 20:00 - 26 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.