ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WTCC: Στα $2,1 τρισ. το κόστος κορονοϊού στον παγκόσμιο τουρισμό

16:32 - 27 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
WTCC: Στα $2,1 τρισ. το κόστος κορονοϊού στον παγκόσμιο τουρισμό
Στα 2,1 τρισ. δολάρια υπολογίζεται το κόστος του κορονοϊού στην παγκόσμια ταξιδιωτική-τουριστική βιομηχανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδιών (WTCC), σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιοποίησε.

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που κινδυνεύουν στην τουριστική βιομηχανία ανέρχονται σε 75 εκατομμύρια, όπως σημειώνει το WTTC.

Συγκεκριμένα, κάθε μέρα απειλούνται 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας εξαιτίας της πανδημίας, ενώ έντονη είναι η ανησυχία για το γεγονός ότι αυξήθηκαν κατά 50% τα επαγγέλματα που είναι επισφαλή στα νέα δεδομένα, σε σχέση με τις προηγούμενες δυο εβδομάδες.

Στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι περίπου 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο, με τις απώλειες της τουριστικής βιομηχανίας να υπολογίζονται σε 552 δισ. δολάρια.

Η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του WTTC υπογραμμίζει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «ο αριθμός των θέσεων εργασίας που κινδυνεύουν τώρα στον παγκόσμιο τομέα ταξιδιών προκαλούν βαθιά ανησυχία σε εκατομμύρια οικογένειες σε όλο τον κόσμο».

Την ίδια στιγμή, παρατηρεί ότι «πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο άργησαν να αντιδράσουν προκειμένου να βοηθήσουν έναν τομέα που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας οικονομίας».

Η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του WTTC προειδοποιεί ότι «εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα εντός των επόμενων ημερών, ο τομέας του τουρισμού βρίσκεται αντιμέτωπος με την οικονομική κατάρρευση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.