ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστολή Τζόνσον: Τα πράγματα θα χειροτερέψουν

16:54 - 29 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Επιστολή Τζόνσον: Τα πράγματα θα χειροτερέψουν
Με δημόσια επιστολή του, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον προειδοποιεί ότι η κρίση του κορονοϊού θα επιδεινωθεί.

Ο Τζόνσον, σε αυτοαπομόνωση, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, αναφέρει ότι, εάν χρειαστεί, μπορεί να επιβληθούν ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί.

Στην επιστολή του, που θα επιδοθεί σε 30 εκατ. νοικοκυριά – η κίνηση αναμένεται να κοστίσει 5,8 εκατ. λίρες – ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρει: «Εξ αρχής προσπαθήσαμε να λάβουμε τα σωστά μέτρα τη σωστή στιγμή». «Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα εάν οι επιστημονικές και ιατρικές συστάσεις ορίζουν ότι αυτό πρέπει να κάνουμε».

«Είναι σημαντικό για εμένα να είμαι ειλικρινής μαζί σας: γνωρίζουμε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν».«Αλλά κάνουμε όλες τις σωστές προετοιμασίες και όσο πιο αυστηρά τηρούμε τους κανόνες, τόσο λιγότερες ζωές θα χαθούν και τόσο συντομότερα η ζωή θα μπορέσει να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς».

Ακόμα 209 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, ανεβάζοντας το συνολικό απολογισμό στα 1.228 θύματα. 

Όπως μεταδίδει η Guardian, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας ανακοίνωσε ακόμα ότι ως τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 19.522 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. 

Ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο ότι την προηγούμενη ημέρα είχαν ανακοινωθεί 260 θάνατοι, το οποίο μπορεί να αποτελεί ένδειξη σταθεροποίησης της κατάστασης. 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:50 - 29 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.