ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάντλοου (ΗΠΑ): Δεν μπορώ να κουνήσω «μαγικό ραβδί» στην οικονομία

11:46 - 30 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κάντλοου (ΗΠΑ): Δεν μπορώ να κουνήσω «μαγικό ραβδί» στην οικονομία
Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο, Λάρι Κάντλοου, παραμένει αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Κάντλοου δήλωσε, όμως, ότι «δεν μπορεί να κουνήσει ένα μαγικό ραβδί» για να επιστρέψει η αμερικανική οικονομία στο επίπεδο που αυτή βρίσκονταν πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας της COVID-19.

Όπως σχολιάζει το Politico, ο Κάντλοου αναφέρει ότι «οι οικονομικές συνέπειες από την εξάπλωση του κορονοϊού μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες», ενώ επανήλθε χθες, Κυριακή, λέγοντας πως δεν εκτιμά «ότι θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, όπως εκτιμούν και οι περισσότεροι αναλυτές».

«Ακούστε, μιλάω για εβδομάδες - μπορεί να είναι τέσσερις εβδομάδες, μπορεί να είναι οκτώ εβδομάδες» δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή του ABC News “This Week.” «Το λέω αυτό ελπίζοντας και προσευχόμενος. Αυτό μας λένε οι ειδικοί [οικονομικοί] επιστήμονες. Δεν ξέρω αν θα αποδειχτούν σωστοί», πρόσθεσε.

Στις ΗΠΑ εκτιμάται, σύμφωνα με το Politico, ότι περίπου τρία εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις θα χρειαστούν οικονομική βοήθεια για να επιβιώσουν, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Αμερικάνοι συμπλήρωσαν αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:58 - 30 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.