ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Οι Πράσινοι στηρίζουν την έκδοση ευρωομολόγων

15:16 - 30 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Γερμανία: Οι Πράσινοι στηρίζουν την έκδοση ευρωομολόγων
Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού τάχθηκε ο αρχηγός των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα αποτελούσαν "περισσότερο δημοκρατική και πιο διαφανή" οδό για την σταθεροποίηση της Ευρώπης από την επαναγορά ομολόγων της ΕΚΤ.

"Είναι και προς το γερμανικό συμφέρον η ιταλική οικονομία να επιβιώσει από αυτή την κρίση. Η Γερμανία είναι εξαγωγική χώρα και μπορεί να παραμείνει τέτοια, μόνο εφόσον δεν καταρρεύσουν οι χώρες που τώρα έχουν χτυπηθεί σφοδρότερα", δήλωσε ο κ.Χάμπεκ στην εφημερίδα Die Welt και πρόσθεσε ότι "τα χρέη που αναλαμβάνει η ΕΚΤ αποτελούν ήδη μια κοινοτικοποίηση, αλλά χρειάζεται και μια πολιτική απάντηση".

Ο αρχηγός των Πρασίνων σημείωσε μάλιστα ότι η έκδοση ευρωομολόγων θα μπορούσε να είχε οδηγήσει στην υπέρβαση της κρίσης στην Ευρωζώνη ήδη το 2011 και κατέληξε: "Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατά την τελευταία τους συνάντηση και πάλι δίστασαν. Δεν καταλαβαίνω καθόλου τον κ. Σολτς και την κυρία Μέρκελ".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.