ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην «εποχή» του κορονοϊού, αυξήθηκαν τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας!

11:38 - 31 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Στην «εποχή» του κορονοϊού, αυξήθηκαν τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας!
Την έντονη ανησυχία της, για την αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια των μέτρων «μένουμε σπίτι», εξέφρασε σήμερα από το Στρασβούργο, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić.

Σύμφωνα με την Pejčinović Burić, οι τηλεφωνικοί αριθμοί βοήθειας έλαβαν τέσσερις φορές λιγότερες κλήσεις από το κανονικό. Ταυτόχρονα, έχουν αυξηθεί τα άμεσα μηνύματα σε σχετικούς οργανισμούς βοήθειας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι δράστες αποτρέπουν τα θύματά τους από την αναζήτηση τηλεφωνικής βοήθειας, δήλωσε.

Στη Δανία, παρατηρήθηκε ότι ο αριθμός των γυναικών που αναζητούν καταφύγιο σε καταφύγια γυναικών έχει αυξηθεί, ανέφερε. Το Συμβούλιο της Ευρώπης, που εδρεύει στο Στρασβούργο της Γαλλίας, έχει ως καθήκον την παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα 47 κράτη μέλη του. Εκτός από τις χώρες της ΕΕ, πρόκειται για την Ελβετία, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν. Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει επίσης επαφές με τις γερμανικές αρχές για την ενδοοικογενειακή βία, δήλωσε ο Pejčinović Burić. Ο Γενικός Γραμματέας πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης προσφέρει στα κράτη μέλη μια πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και τις βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψή της.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.