ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook- Twitter: Παίρνουν μέτρα κατά της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό 

18:47 - 31 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Facebook- Twitter: Παίρνουν μέτρα κατά της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό 
Λογοκρισία σε βάρος λαϊκιστών ηγετών όπως ο Μπολσονάρο στην Βραζιλία και ο Μαδούρο στην Βενεζουέλα, εφαρμόζουν πλέον τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το twitter.

Όπως μετέδωσε το BBC, τα δύο δίκτυα κατέβασαν αναρτήσεις των δύο ηγετών, με τα οποία εμφανίζονταν να έχουν λύσει το θέμα με την θεραπεία του κορονοϊού.

Ο Μπολσονάρο εμφανιζόταν στο Facebook να αγνοεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να λέει ότι η υδροξυχλωροκίνη είναι το αποτελεσματικό φάρμακο κατά  του ιού. 

Ο Μαδούρο είχε ανεβάσει στο twitter μία… σπιτική συνταγή για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Κατά αντίστοιχο τρόπο κατέβηκε και μία ανάρτηση του στενού δικηγόρου του Τραμπ, πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος είχε γράψει στο twitter ότι η υδροξυχλωροκίνη είναι «100% αποτελεσματική».

Ως γνωστόν, τα κοινωνικά δίκτυα είναι το πεδίο στο οποίο κατά κόρον διακρίθηκαν τα προηγούμενα χρόνια οι λαϊκιστικές δυνάμεις. Και υπό αυτήν την έννοια έχει σήμερα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι προτάσσεται κάτι διαφορετικό από τους υπεύθυνους των διαδικτυακών αυτών κολοσσών, που βάζουν φρένο στην παραπληροφόρηση, τουλάχιστον εν μέρει ή στον βαθμό του εφικτού. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:56 - 31 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.