ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Περισσότεροι από 60 γιατροί πέθαναν λόγω του κορονοϊού

20:55 - 31 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Ιταλία: Περισσότεροι από 60 γιατροί πέθαναν λόγω του κορονοϊού
Η πανδημία του κορονοϊού επιβαρύνει σοβαρά τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στην Ιταλία, με αποτέλεσμα πάνω από 60 γιατροί να έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εθνική ομοσπονδία ιατρών FNOMCeO, συνολικά 61 γιατροί πέθαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 22 την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη λίστα της FNOMCeO, τα περισσότερα από τα θύματα εργάζονταν στην περιοχή της Λομβαρδίας, την περιοχή που αποτελεί την κυριότερη εστία μόλυνσης, ενώ αρκετοί γιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους και σε περιοχές της νότιας Ιταλίας όπως είναι η Καμπανία, η Σικελία και η Απουλία.

Σχεδόν 4.000 νοσηλευτές έχουν μολυνθεί

Σημειώνεται πως συνολικά 8.358 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην Ιταλία, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση από το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας (ISS).

Περίπου 4.000 από τους εργαζόμενους που μολύνθηκαν είναι νοσηλευτές, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδίας νοσοκόμων FNOPI, Barbara Mangiacavalli.

«Παρά τους κινδύνους, περίπου 9.500 νοσηλευτές προσφέρθηκαν εθελοντικά να συμμετάσχουν σε μια εθνική ομάδα εργασίας για το κορονοϊό, προκειμένου να βοηθήσουν σε νοσοκομεία στις πληγείσες περιοχές», ανέφερε την Κυριακή η Mangiacavalli.

Επιπλέον, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας ζήτησε 500 νοσηλευτές για την ενίσχυση του δυναμικού στον τομέα της υγείας και μέσα σε 48 ώρες είχε λάβει 9.448 αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το τμήμα έλαβε σχεδόν 8.000 αιτήσεις από εθελοντές γιατρούς για μια παρόμοια ομάδα εργασίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις 300 αιτήσεις που ήταν ο αρχικός στόχος.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Ιταλία- Covid-19: 837 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Τελευταία τροποποίηση στις 21:01 - 31 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.