ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκέψεις Τραμπ για αναστολή ορισμένων δασμών

07:35 - 01 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Σκέψεις Τραμπ για αναστολή ορισμένων δασμών
Την αναστολή για 90 ημέρες των δασμών σε ορισμένες εισαγωγές, μεταξύ των οποίων οι εισαγωγές ενδυμάτων και ελαφρών φορτηγών, ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που ο κορονοϊός εξαπλώνεται ραγδαία στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η κυβέρνηση Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες έχει επιτρέψει ορισμένες εξαιρέσεις από τους δασμούς για ιατροφαρμακευτικές προμήθειες καθώς οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούσαν να αυξήσουν τα εγχώρια αποθέματα προστατευτικού εξοπλισμού και άλλων αγαθών που χρησιμοποιούνται στη μάχη κατά της πανδημίας.

Όμως, η τελευταία κίνηση θα έχει ευρύτερη επίπτωση στην αμερικανική οικονομία, καθώς ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να κρατήσει ανοικτές τις επιχειρήσεις μετά την απότομη πτώση στη ζήτηση.

Σύμφωνα με τους FT, που επικαλούνται άτομο που έχει ενημερωθεί σχετικά, η αναστολή των δασμών δεν θα περιλαμβάνει τους τιμωρητικούς δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές 360 δισ. δολαρίων, ούτε τους δασμούς στα εισαγόμενα μέταλλα που επιβλήθηκαν για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο κ. Τραμπ, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, είπε πως δεν έχει ακόμα δώσει το «πράσινο φως» για κάτι τέτοιο.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 4.000 και διπλασιάστηκε μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.




Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.