ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκκληση στους Τσετσένους να μην σκοτώνουν όσους «σπάνε» την καραντίνα!

11:30 - 01 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Έκκληση στους Τσετσένους να μην σκοτώνουν όσους «σπάνε» την καραντίνα!
Σε μία ανατριχιαστική αποκάλυψη προέβη σήμερα, ο εισηγητής της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Γερμανός βουλευτής των Σοσιαλιστών, Frank Schwabe, σε μήνυμα του με το οποίο καλεί τον ηγέτη της Τσετσενίας, ν’ αποσύρει την «συμβουλή» του, να σκοτώνονται οι παραβάτες της καραντίνας για τον κοροναϊό.

Ο Frank Schwabe, εισηγητής σχετικά με τη «συνεχιζόμενη ανάγκη αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στο Βόρειο Καύκασο», κάλεσε τον Ραμβάν Καντίροφ, επικεφαλής της Τσετσενικής Δημοκρατίας, να αποσύρει την έκκλησή του, προς τους Τσετσένους πολίτες να σκοτώνουν όσους παραβιάζουν την καραντίνα για τον κορονοϊό.

«Αυτές είναι εξαιρετικές στιγμές και απαιτούνται εξαιρετικά μέτρα για την καταπολέμηση αυτής της νόσου αλλά η δολοφονία δεν είναι προφανώς μια αποδεκτή απάντηση», δήλωσε.

Ζητώ από τον κ. Kadyrov δημοσίως να αποσύρει τη δήλωσή του, η οποία αντιβαίνει σαφώς στον ρωσικό ποινικό κώδικα. Καλώ επίσης τις ρωσικές κεντρικές αρχές να διασφαλίσουν ότι οι απαντήσεις στην πανδημία του κορονοϊού σε όλη την ομοσπονδία είναι σύμφωνες με την εθνική νομοθεσία και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. «Σε αυτή τη βάση, εύχομαι στις ρωσικές αρχές κάθε επιτυχία στις προσπάθειές τους να ξεπεράσουν τον κορονοϊό», κατέληξε ο Schwabe.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 11:41 - 01 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.