ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντε προς Γερμανία: Δεν γράφουμε βιβλίο οικονομίας, γράφουμε Ιστορία

13:50 - 01 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Κόντε προς Γερμανία: Δεν γράφουμε βιβλίο οικονομίας, γράφουμε Ιστορία
Μήνυμα στη Γερμανία για κοινή πλεύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊου και των συνεπειών της απευθύνει ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ο Ιταλός Πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει πως η Ιταλία δεν ζητά από τη Γερμανία «να πληρώσουν τα χρέη μας».

«Το ζητούμενο είναι να υιοθετηθεί ένα ευρωπαϊκό μοντέλο και όχι οι Γερμανοί να πληρώσουν τα χρέη της Ιταλίας» και σημείωσε με νόημα: «Δεν γράφουμε εγχειρίδιο οικονομίας, αλλά μια σελίδα βιβλίου Ιστορίας» .

«Δίνουμε μάχη κατά ενός κοινού και αόρατου εχθρού. Όλοι πλήττονται, όλοι είναι στην πρώτη γραμμή. Πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες μας ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα μιας μεμονωμένης χώρας. Είναι συναγερμός που αφορά όλους», λέει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Με τα ευρωομόλογα οι Γερμανοί δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από το ιταλικό χρέος. Θα πετύχουμε απλώς καλύτερους οικονομικούς όρους, προς όφελος όλων. Η Ιταλία πλήρωσε πάντα τα χρέη της και θα συνεχίσει να τα κάνει», καταλήγει ο Τζουζέπε Κόντε.

Διαβάστε επίσης

Τελευταία τροποποίηση στις 14:10 - 01 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.