ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντατικοποιούνται οι κινήσεις ΗΠΑ – Ρωσίας για το πετρέλαιο

21:35 - 01 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Εντατικοποιούνται οι κινήσεις ΗΠΑ – Ρωσίας για το πετρέλαιο
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τραμπ - Πούτιν όσον αφορά το πετρέλαιο, ακολούθησαν οι συνομιλίες ανάμεσα στον Αμερικανό και ο Ρώσο υπουργό Ενέργειας Νταν Μπουλέτ και Αλεξάντρ Νόβακ. Αντικείμενο της συνομιλίας η ραγδαία την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου που έφθασαν στα επίπεδα των τιμών προ δύο δεκαετιών.

Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας Νταν Μπουλέτ και ο Ρώσος ομόλογος του Αλεξάντρ Νόβακ συμφώνησαν να συνεχίσουν προσεχώς τις συνομιλίες και με άλλες χώρες παγκόσμιους παραγωγούς πετρελαίου. 

Οι δύο υπουργοί «είχαν μια παραγωγική συζήτηση όσον αφορά τις τρέχουσες διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου» δήλωσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας Σέϊλεν Χάινς.

«Ο υπουργός Μπουλέτ και ο υπουργός Νόβακ συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ενεργειακή αγορά και συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο με τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου και καταναλωτές, ακόμη και μέσω της G20 για να αντιμετωπισθεί αυτή η άνευ προηγουμένου περίοδος αναταραχής στην παγκόσμια οικονομία» προσέθεσε η ίδια.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ από την πλευρά του δήλωσε ότι «η πτώση της ζήτησης και υπερεπάρκεια δημιουργούν κινδύνους για την σταθερή τροφοδοσία των αγορών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.