ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Σαουδική Αραβία και κορονοϊός οι αιτίες «κατάρρευσης» του πετρελαίου

22:34 - 03 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Πούτιν: Σαουδική Αραβία και κορονοϊός οι αιτίες «κατάρρευσης» του πετρελαίου
Για την ισχυρή πτώση, που υπέστησαν οι τιμές του πετρελαίου, μίλησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν. Στο πλαίσιο αυτό, επέκρινε την στάση που τήρησε η Σαουδική Αραβία στην σύνοδο της συμμαχίας των κρατών που απαρτίζουν τον ΟΠΕΚ+, ήτοι τα κράτη - μέλη του ΟΠΕΚ, από κοινού με τη Ρωσία και κάποιες μικρότερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι και η πανδημία του κορονοϊού έχει επιδράσει στην πτώση της ζήτησης σε πετρέλαιο παγκοσμίως.

«Η κατάσταση στην παγκόσμια αγορά είναι δύσκολη και η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε αισθητή πτώση της ζήτησης σε ενεργειακές πηγές» δήλωσε ο Βλ. Πούτιν κατά την διάρκεια σύσκεψής μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, με θέμα την επικρατούσα κατάσταση στις διεθνείς αγορές πετρελαίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση ότι για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην διεθνείς αγορές θα πρέπει να μειωθεί η παραγωγή κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Από πλευράς του ο Νόβακ, συμφωνώντας με την εκτίμηση του Βλ. Πούτιν, τόνισε πως για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στον κλάδο πρέπει να υπάρξουν από κοινού προσπάθειες για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις οποίες θα πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ, καθώς και άλλες χώρες ανεξαρτήτως αν είναι μέλη του ΟΠΕΚ.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του OPEC+ τη Δευτέρα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.