ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Πόροι 8 δισ. ευρώ για 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

14:51 - 06 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Πόροι 8 δισ. ευρώ για 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέσμευσε 1 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, ποσό που θα χρησιμεύσει ως εγγύηση για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ). Έτσι, το ΕΤαΕ θα μπορέσει να χορηγήσει ειδικές εγγυήσεις, δίνοντας κίνητρο στις τράπεζες και σε άλλους δανειοδότες να παράσχουν ρευστότητα σε τουλάχιστον 100.000 ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μικρές επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της η Κομισιόν, η διαθέσιμη χρηματοδότηση εκτιμάται στα 8 δισ. ευρώ. Το μέτρο που ανακοινώθηκε σήμερα υλοποιεί τη δέσμευση που αναλήφθηκε με την ανακοίνωση της Επιτροπής της 13ης Μαρτίου, για παροχή άμεσης ανακούφισης στις πληγείσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με δυνατότητα για ροή χρημάτων ήδη από τον Απρίλιο.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε σχετικά: «Σε όλη την Ευρώπη, οι επιχειρήσεις μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η ΕΕ αποκρίνεται γρήγορα για να μετριάσει τις επιπτώσεις, βοηθώντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι ιδιαίτερα ευάλωτες. Σήμερα, η Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων καθιστούν διαθέσιμη χρηματοδότηση ύψους 8 δισ. ευρώ και παρέχουν άμεση βοήθεια ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Τα χρήματα θα αρχίσουν να ρέουν ήδη από τον τρέχοντα μήνα μέσω των κατά τόπους τραπεζών και δανειοδοτών, ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βαριά από την κρίση».

Κατόπιν της σημερινής πρόσκλησης για εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που έχουν συνάψει ήδη συμφωνίες με το ΕΤαΕ στο πλαίσιο των προγραμμάτων COSME και InnovFin, θα έχουν πρόσβαση στις νέες εγγυήσεις αμέσως μόλις το ζητήσουν. Άλλοι ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θα αποκτήσουν πρόσβαση στις εγγυήσεις μέσω μιας γρήγορης διαδικασίας υποβολής αιτήσεων.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις απευθείας στις κατά τόπους τράπεζες και δανειοδότες τους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι οποίοι θα αναρτηθούν στον ιστότοπο www.access2finance.eu.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:59 - 06 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.