ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: «Κύμα» εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Ευρώπη εντός του 2020

16:04 - 07 Απρ 2020 | Ειδήσεις
UBS: «Κύμα» εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Ευρώπη εντός του 2020
Σε εξαγορές και συγχωνεύσεις αναμένεται να προχωρήσουν εντός του 2020 οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Όπως αναφέρουν αναλυτές της UBS, οι επιχειρήσεις θα σπεύσουν και σε αρχικές δημόσιες εγγραφές, αν και θα περιμένουν να αποκλιμακωθεί η υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

Αν και αυτή την εποχή οι επιχειρήσεις ματαιώνουν νέες συμφωνίες, ορισμένες εκμεταλλεύονται αυτό το χρόνο ώστε να προετοιμασθούν για deals στη διάρκεια του καλοκαιριού, τονίζει στο Bloomberg ο Νέστορ Παθ-Γκαλίντο, επικεφαλής εξαγορών και συγχωνεύσεων για την περιοχή ΕΜΕΑ στη UBS, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας. Οι συμφωνίες που βρίσκονται στα σκαριά τους τελευταίους έξι με εννέα μήνες θα γίνουν προσθέτει ο κ. Γκαλίντο.

Σημειώνεται ότι η «χρυσή δεκαετία» εξαγορών και συγχωνεύσεων φρέναρε απότομα τον Μάρτιο, καθώς η πανδημία οδήγησε σε εκροές σχεδόν 15 τρισ. δολαρίων από τις αγορές μετοχών και οι αγορές χρέους κατέβασαν «ρολά». Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις, οι ομολογιακές εκδόσεις και επίπεδα συναλλαγών σημειώνουν ρεκόρ, καθώς ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όπως οι Nestle και Royal Dutch Shell φέρνουν ρευστότητα στην αγορά, παρατηρεί ο Μπάρι Ντόνλον, επικεφαλής του τμήματος ευρωπαϊκού χρέους.

Τέλος, η UBS αναμένει και κύμα αρχικών δημοσίων εγγραφών προς το δεύτερο ήμισυ του έτους και το 2021. Ο κ. Ντόνλον αναμένει παράλληλα ότι οι τράπεζες θα αρχίσουν την έκδοση CoCos και χρέους Tier1 μετά το Πάσχα, ενώ οι επιχειρήσεις εξετάζουν ολοένα και περισσότερο υβριδικά επενδυτικά εργαλεία, όπως τα μετατρέψιμα ομόλογα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.