ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup... θρίλερ: Δύσκολη η συμφωνία για το «πακέτο» αντιμετώπισης του κορονοϊού

23:15 - 07 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Eurogroup... θρίλερ: Δύσκολη η συμφωνία για το «πακέτο» αντιμετώπισης του κορονοϊού
Μαραθώνια αναμένεται η συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία οι υπουργοί Οικονομικών επιχειρούν να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 17.00 ώρα Ελλάδας με τον Μάριο Σεντένο να απευθύνει έκκληση στους υπουργούς για τολμηρές αποφάσεις.

Λίγο μετά τις 21.00 υπήρξε διακοπή στη συνεδρίαση για περισσότερο από μία ώρα: «Ολοκληρώσαμε τον πρώτο γύρο του σημερινού Eurogroup. Μία ώρα διάλειμμα. Θα συνεχίσουμε...» ανακοίνωσε μέσω twitter o εκπρόσωπος του Σεντένο, Λουίς Ρέγκο. «Χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Θα ξεκινήσουμε στις 9 ώρα Βρυξελλών (10 ώρα Ελλάδος)» πρόσθεσε.

Τελικά, η διακοπή κράτησε παραπάνω, καθώς φαίνεται πως ένα... θρίλερ εξελίσσεται στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που καλούνται να λάβουν ριζοσπαστικές αποφάσεις. Το ευρωομόλογο αποτελεί ασφαλώς το κεντρικό θέμα αντιπαράθεσης, ωστόσο, υπάρχουν αρκετές προτάσεις στο τραπέζι για να αρθει το αδιέξοδο.

Παρά την προετοιμασία που είχε γίνει, η συμφωνία αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, γεγονός που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η συνεδρίαση έχει μεγάλη διάρκεια, ενώ οι διακοπές δείχνουν πως υπάρχουν διαβουλεύσεις με στόχο την εύρεση κοινής γραμμής.

Το να γεφυρωθεί το χάσμα Βορρά - Νότου δεν είναι απλό και ασφαλώς απαιτεί δύσκολους συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 23:49 - 07 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.