ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βουτιά» του καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ-Από τις μεγαλύτερες στην ιστορία

18:34 - 08 Απρ 2020 | Ειδήσεις
«Βουτιά» του καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ-Από τις μεγαλύτερες στην ιστορία
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2017 υποχώρησε ο δείκτης του Bloomberg, ο οποίος μετράει το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον δείκτη του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης, η καταναλωτική αισιοδοξία υποχώρησε κατά 6,4 μονάδες, όπου την 4η Απριλίου τερμάτισε στις 49,9 μονάδες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση στην ιστορία -χειρότερη από τη μεγάλη οικονομική κρίση- ενώ μιμείται (αν και σημαντικά ταχύτερα) την κατάρρευση της εμπιστοσύνης μετά την κατάρρευση της τεχνολογικής φούσκας τη δεκαετία του 90.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, έπεσε περισσότερο από 13 μονάδες, καταγράφοντας την πιο απότομη πτώση από το 1985. Το εύρος του οικονομικού κλίματος έχασε 10,6 μονάδες την περασμένη εβδομάδα αγγίζοντας τις 44,4 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2017. Ο δείκτης αγοραστικού κλίματος βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2017 καταγράφοντας πτώση 5,9 μονάδων.

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ υπέστη την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους, ως απόρροια των μέτρων περιορισμού και παραμονής στο σπίτι για την συγκράτηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, με αποτέλεσμα οι οικονομία και το καταναλωτικό κλίμα να υποστούν την χειρότερη πτώση.

 

Διαβάστε επίσης:

 

ΕΙU: Ποιες οικονομίες είναι πιο ευάλωτες απέναντι στην πανδημία

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.