ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Αποσύρθηκε ο Μπέρνι Σάντερς- Τραμπ εναντίον Μπάιντεν στις εκλογές

18:58 - 08 Απρ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Αποσύρθηκε ο Μπέρνι Σάντερς- Τραμπ εναντίον Μπάιντεν στις εκλογές
Ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο παίρνει ο Τζο Μπάιντεν. Η εσωκομματική διαδικασία ολοκληρώνεται με αυτόν τον τρόπο και ο Μπάιντεν ετοιμάζεται τώρα για τη μάχη του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, θα παιχτούν ανάμεσα στο δίδυμο, Ντόναλντ Τραμπ - Τζο Μπάιντεν.  Ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα ήταν εξαρχής το φαβορί και τώρα ετοιμάζεται να τα βάλει με τον Τραμπ, ο οποίος έσπευσε να σχολιάσει την εξέλιξη μέσω του αγαπημένου του Twitter.

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1247914464319504385}

Η προεκλογική περίοδος μόλις ξεκίνησε λοιπόν, με τους πολιτικούς αναλυτές να επισημαίνουν πως αυτές οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, δεν θα μοιάζουν με τις προηγούμενες. Η πανδημία του κορονοϊού διαμορφώνει ένα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό και κανείς δεν μπορεί -για την ώρα τουλάχιστον- να προβλέψει τον νικητή.

Πάντως, στο κόμμα των Δημοκρατικών, ο Μπάιντεν ναι μεν έχει σεβασμό και ένα καλά οργανωμένο μηχανισμό, ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που απογοητεύτηκαν από την απόσυρση του Σάντερς, ο οποίος είναι πιο ριζοσπάστης και εκτιμάται ότι θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στον Τραμπ. Φημολογείται βέβαια πως ο Μπάιντεν ενδεχομένως να έχει στο πλευρό του ως υποψήφιο αντιπρόεδρο των Σάντερς, ώστε να προσελκύσει και πιο αριστερούς ψηφοφόρους.

Άλλωστε, ο Σάντερς στη δήλωση απόσυρσής του από την κούρσα χαρακτήρισε "τίμιο άνθρωπο" τον Μπάιντεν και αφού τον συνεχάρη είπε πως "θα νικήσουμε τον Τραμπ".

Τελευταία τροποποίηση στις 19:14 - 08 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.