ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS-Credit Suisse: Αναβάλουν μερικώς την καταβολή μερίσματος για το 2019

09:47 - 09 Απρ 2020 | Ειδήσεις
UBS-Credit Suisse: Αναβάλουν μερικώς την καταβολή μερίσματος για το 2019
Οι ελβετικές τράπεζες, UBS και Credit Suisse, αποφάσισαν να καταβάλουν μέρος του μερίσματός τους για το 2019 αργότερα φέτος, αφότου οι εποπτικές αρχές της χώρας (FINMA) άσκησαν κριτική στην απόφαση των δύο τραπεζών, να πληρώσουν κανονικά το μέρισμα στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν ότι έχουν ισχυρή κεφαλαιακή θέση και ρευστότητα, που τους επιτρέπει να υποστηρίζουν την ελβετική οικονομία και τους πελάτες τους στην κρίση και επίσης να πληρώσουν τα μερίσματα, αλλά υποκύπτουν στην πίεση της FINMA.

Ειδικότερα, η UBS δήλωσε πως θα πληρώσει το μέρισμα των 0,73 δολαρίων σε δύο δόσεις, μισό ως το τακτικό μέρισμα και το υπόλοιπο ως ειδικό μέρισμα -το οποίο θα εγκριθεί ξεχωριστά από τους μετόχους στις 19 Νοεμβρίου- μετά από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου.

Η UBS επίσης δήλωσε πως αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη α΄ τριμήνου περί τα 1,5 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 1,1 δισ. δολάρια στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, με τους δείκτες κεφαλαίου να διαμορφώνονται αντίστοιχα με τους στόχους και πολύ υψηλότερα των απαιτήσεων των αρχών.

Από την πλευρά της, η Credit Suisse αναθεωρεί την πρότασή της για το μέρισμα και αντί του συνολικού μερίσματος των 0,2776 ελβετικών φράγκων, προτείνει τη διανομή 0,1388 φράγκα. Το μισό θα πληρωθεί από τα κέρδη και το άλλο μισό από τα αποθεματικά εισφοράς κεφαλαίου.

Τέλος, η Credit Suisse τόνισε ότι θα προτείνει στη συνέχεια μια δεύτερη διανομή μερίσματος του ίδιου ποσού, η οποία θα εγκριθεί από έκτακτη γ.σ. των μετόχων στο γ΄ τρίμηνο του 2020.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:50 - 09 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.