ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: 881 νέα θύματα- Πάνω από 12.000 νεκροί στη Γαλλία

21:06 - 09 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: 881 νέα θύματα- Πάνω από 12.000 νεκροί στη Γαλλία
Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό άλλοι 881 άνθρωποι στη Βρετανία, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό σε 7.978, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει ότι «είναι πολύ νωρίς για να λήξει το lockdown».

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ραμπ ξεκαθάρισε, στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ανακοίνωση για τη λήξη του lockdown μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας».

Ο Ντομινίκ Ραμπ, που εκτελεί χρέη πρωθυπουργού, λόγω της ανάρρωσης του Μπόρις Τζόνσον στην εντατική, δήλωσε ότι «στο στάδιο αυτό η κυβέρνηση συνεχίζει να συγκεντρώνει πληροφορίες για να διαπιστώσει τα αποτελέσματα των μέτρων του lockdown και της κοινωνικής αποστασιοποίησης», αλλά «είναι πολύ νωρίς για να πούμε οριστικά εάν λειτουργούν» και ότι «τα μέτρα θα πρέπει να μείνουν ως έχουν μέχρι τα στοιχεία να δείξουν ότι έχουν περάσει πέρα από την κορύφωση».

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να μένουν στο σπίτι και αυτές τις μέρες της αργίας του Πάσχα που έρχεται. «Θα πάρουμε τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή και θα οδηγηθούμε από την επιστήμη όταν έρθει η ώρα να άρουμε το lockdown» τόνισε ο Ραμπ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο επικεφαλής επιστημονικών συμβούλων, Πάτρικ Βάλανς, επεσήμανε από την πλευρά της ότι «το μέτρο της κοινωνικής απόστασης αποδίδει, επειδή συμβάλλει στην αποτροπή εξάπλωσης του ιού, σταματώντας την εμφάνιση νέων περιστατικών».

Η ίδια έκανε λόγο για πιθανή εξομάλυνση της καμπύλης, διαφορετικά «θα υπήρχαν πολύ περισσότερα περιστατικά εισαγωγών στα νοσοκομεία». «Είναι νωρίς για να είμαστε βέβαιοι αλλά αρχίσαμε να βλέπουμε σημάδια σταθεροποίησης» είπε.

Γαλλία: Πάνω από 12.000 οι νεκροί

Ξεπέρασε τους 12.000 ο συνολικός αριθμός νεκρών λόγω κορονοϊού στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, αυτοί ανέρχονται πλέον σε 12.210 από την 1η Μαρτίου, οπότε πρωτοεμφανίστηκε ο ιός στη χώρα. Οι 8.044 έχουν χάσει τη ζωή τους στα νοσοκομεία, με το 82% αυτών να υπερβαίνουν τα 70 χρόνια. Άλλοι 4.166 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε γηροκομεία και άλλα ιδρύματα.

Συνολικά, σήμερα, έγιναν γνωστοί 1.341 θάνατοι, καθώς προστέθηκαν και αυτοί από τα γηροκομεία, που δεν είχαν αναφερθεί την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Ιταλία: 610 νέοι θάνατοι από τον Covid-19

Επιβράδυνση της πανδημίας στην Ισπανία το τελευταίο 24ωρο

Τελευταία τροποποίηση στις 21:09 - 09 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.