ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπιλ Γκέιτς προβλέπει μια πανδημία κάθε είκοσι χρόνια

13:16 - 10 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Ο Μπιλ Γκέιτς προβλέπει μια πανδημία κάθε είκοσι χρόνια
Ο πολυεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, δήλωσε ότι η πανδημία του κορονοϊού είναι το «μεγαλύτερο γεγονός που οι άνθρωποι βιώνουν σε ολόκληρη τη ζωή τους», ωστόσο, προειδοποίησε ότι ανάλογες πανδημίες πιθανότατα να προκύπτουν «κάθε 20 χρόνια περίπου».

Ο Γκέιτς τόνισε τα παραπάνω σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, όπου παράλληλα σημείωσε ότι τα κράτη πιάστηκαν απροετοίμαστα.

Υπογράμμισε πως δεν έπρεπε να είναι καλύτερα προετοιμασμένες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τότε θα χρειαζόταν να δαπανήσουν λιγότερα χρήματα για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.

Σημείωσε, πάντως, ότι περίμενε οι κυβερνήσεις να είναι καλύτερα προετοιμασμένες, καθώς θα έπρεπε να περιμένουν μια πανδημία. Άλλωστε ο ίδιος είχε προειδοποιήσει πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τα ταξίδια είναι λογικό κάποια στιγμή να δημιουργούν ένα τέτοιο φαινόμενο. Εκτίμησε μάλιστα ότι μπορεί κάτι τέτοιο να συμβαίνει πλέον κάθε είκοσι χρόνια.

Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος πως η Επιστήμη θα δώσει τη λύση και στο μέλλον η ανθρωπότητα θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.