ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ του κορονο-ομολόγου τάχθηκε εμμέσως ο Πάπας Φραγκίσκος

18:47 - 12 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Υπέρ του κορονο-ομολόγου τάχθηκε εμμέσως ο Πάπας Φραγκίσκος
Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη λήξη των τελετών για το Καθολικό Πάσχα στο Βατικανό, τονίζοντας πως «η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μια καθοριστικής σημασίας πρόκληση, από την οποία θα εξαρτηθεί όχι μόνον το μέλλον της, αλλά και ολόκληρου του κόσμου».

«Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να επιδειχθεί περαιτέρω αλληλεγγύη, προσφεύγοντας και σε καινοτόμες λύσεις», πρόσθεσε ο ποντίφικας. «Η εναλλακτική σε αυτό», κατά την άποψη του ποντίφικα, «είναι μόνον ο εγωισμός των ειδικών συμφερόντων και ο πειρασμός μιας επιστροφής στο παρελθόν, με τον κίνδυνο να δοκιμαστούν σκληρά η ειρηνική συνύπαρξη και η ανάπτυξη των επόμενων γενεών».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Πάπας Φραγκίσκος, ζήτησε «να χαλαρώσουν οι διεθνείς κυρώσεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν στις χώρες στις οποίες έχουν επιβληθεί, να προσφέρουν την αναγκαία βοήθεια στους πολίτες τους», όπως και «να επιτραπεί σε όλες τις χώρες να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τις φάσης αυτής, μειώνοντας -αν όχι παραγράφοντας- το χρέος που βαραίνει τους προϋπολογισμούς των πιο φτωχών κρατών».

Ο Πάπας έστειλε έτσι ένα διπλό μήνυμα, τόσο για τη σημασία και τη δύναμη της Ανάστασης του Κυρίου, αλλά και για τη δοκιμασία που περνάει η ανθρωπότητα τόνισε ότι «σήμερα, οι σκέψεις μου στρέφονται κατά πρώτο λόγο προς όσους έχουν πληγεί άμεσα από την πανδημία του κορονοϊού: τους ασθενείς, τους νεκρούς και τα μέλη της οικογένειας τους που θρηνούν την απώλεια των αγαπημένων τους, χωρίς να μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να τους αποχαιρετήσουν».

Σε μια περίοδο που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε. για την απάντηση στον κορονοϊό, όπως και οι διαφωνίες για το «κορονο-ομόλογο», η αναφορά του Πάπα Φραγκίσκου στην αλληλεγγύη της Ευρώπης αποκτά ξεχωριστή σημασία. 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:02 - 12 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.