ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παγώνουν» οι γεωτρήσεις της Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ

21:42 - 12 Απρ 2020 | Ειδήσεις
«Παγώνουν» οι γεωτρήσεις της Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ
Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021 αναβάλλει τις δραστηριότητες της στην κυπριακή ΑΟΖ η Exxon Mobil, λόγω του κορονοϊού αλλά και της κατάστασης, που επικρατεί στις διεθνείς αγορές εξαιτίας των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Αnt1, η Exxon Mobil μειώνει τις διεθνείς επενδύσεις κατά 30% για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου. Σύμφωνα με εσωτερική ενημέρωση των στελεχών της εταιρείας στο Τέξας, η εταιρεία αναβάλλει τις έρευνες και τον προγραμματισμό των κατασκευαστικών έργων μέχρι να βελτιωθούν τα δεδομένα για την εξόρυξη υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ. 

Ο υπουργός ενέργειας Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος και έλαβε σχετική επιστολή από την Exxon Mobil ανέφερε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην Κύπρο και παραδέχτηκε πως αυτή η εξέλιξη έχει ως συνέπεια να καθυστερήσει γενικά ο ευρύτερος ενεργειακός σχεδιασμός που αφορά τον Eastmed. 

Τέλος, ο κ. Λακκοτρύπης αποκάλυψε ότι η πανδημία θα επηρεάσει όλο το πρόγραμμα των γεωτρήσεων, που έχει σχεδιαστεί από τις ευρωπαϊκές εταιρείες ΕΝΙ και Τotal στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς θα είναι δύσκολο να μετακινούνται τα πληρώματα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.