ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενίσχυση $20 δισ. σε αναπτυσσόμενες χώρες-μέλη της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης

17:39 - 13 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Ενίσχυση $20 δισ. σε αναπτυσσόμενες χώρες-μέλη της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης
Η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB) ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα αναπτύξει ένα πρόγραμμα 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις αναπτυσσόμενες χώρες μέλη της, προκειμένου να τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Το τριπλό αυτό ταμείο, το ύψος του οποίου είχε ανακοινωθεί πριν από ένα μήνα, η τράπεζα αποφάσισε να το αυξήσει λαμβάνοντας υπόψη την επιδείνωση των οικονομικών ζημιών που έχουν σχέση με την πανδημία. Η παγκόσμια οικονομική παράλυση, με τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς να καλούνται σε κατ΄οίκον περιορισμό για να εμποδίσουν τη διασπορά του ιού, ανοίγει τον δρόμο σε μια βαθιά και αναπόφευκτη ύφεση.

Περισσότερα από 1,8 εκατομμύριο κρούσματα της νόσου Covid-19 και σχεδόν 115.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίστηκε σε επίσημες πηγές.

"Η έκταση και οι επιπτώσεις της κρίσης κατέστησαν επιτακτική την αύξηση της βοήθειας της BAD", δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιάπωνας πρόεδρος της Τράπεζας, Μασαγκούτσου Ασακάβα.

Δάνεια έως 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα τεθούν στη διάθεση των μελών της - αναπτυσσόμενων χωρών που επλήγησαν από την επιδημία, προκειμένου να καλυφθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα και σχεδόν άλλα δύο δισεκατομμύρια δολάρια θα χορηγηθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες μέλη της BAD περιλαμβάνουν κυρίως το Αφγανιστάν, τη Μιανμάρ, την Ινδία και την Κίνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.