ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Εγώ αποφασίζω πότε θα επανεκκινήσει η αμερικανική οικονομία

19:11 - 13 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Τραμπ: Εγώ αποφασίζω πότε θα επανεκκινήσει η αμερικανική οικονομία
Αφού κατηγόρησε τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ψευδώς ανέφεραν πως οι κυβερνήτες θα αποφασίσουν πότε θα τεθεί ξανά σε λειτουργία η οικονομία της χώρας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι αυτός αποφασίζει πότε θα επανεκκινήσει η αμερικανική οικονομία και όχι οι κυβερνήτες των Πολιτειών.

Παρόλο που αξιωματούχοι ομοσπονδιακών υγειονομικών υπηρεσιών έχουν εκδώσει οδηγίες για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της κάλυψης προσώπου με μάσκες, η Ουάσινγκτον δεν έχει δώσει συστάσεις σε εθνικό επίπεδο αναφορικά με το κλείσιμο σχολείων, δημόσιων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, αφήνοντας τις Πολιτείες από μόνες τους να πάρουν αυτές τις αποφάσεις, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.

«Αυτή είναι απόφαση του προέδρου και για πολλούς βάσιμους λόγους. Τούτου λεχθέντος, η κυβέρνηση και εγώ συνεργαζόμαστε στενά με τους κυβερνήτες και αυτό θα συνεχιστεί. Μια απόφαση μου, σε συνεργασία με τους κυβερνήτες και συμμετοχή άλλων, θα παρθεί σύντομα!», τόνισε με tweet του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει σε διπλάσια μείωση παραγωγής από το 10% που ανακοίνωσε

Παράλληλα, ο Τραμπ δήλωσε σήμερα μέσω twitter, ότι η ιστορική συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και των μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου στον πλανήτη, που ανακοινώθηκε την Κυριακή, θα μπορούσε να είναι πολύ πιο σημαντική από ό, τι έχει ανακοινωθεί.

Τα tweet του Προέδρου υποδηλώνουν ότι η συνολική μείωση της παραγωγής κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως που συμφωνήθηκε από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ θα μπορούσε να διπλασιαστεί. Το ποσό των 20 εκατ. βαρελιών πλησιάζει αρκετά στην μείωση που οι ειδικοί στα εμπορεύματα πετρελαίου υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί τόσο η κατάρρευση των τιμών όσο και το σοκ στη ζήτηση που προκαλείται από την πανδημία του COVID-19.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:18 - 13 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.