ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε Ιταλία, Ισπανία και Αυστρία

08:14 - 14 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε Ιταλία, Ισπανία και Αυστρία
Το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία ορισμένων επιχειρήσεων έχουν δώσει η Ιταλία και η Ισπανία, δύο χώρες οι οποίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, η απόφαση για επανεκκίνηση ορισμένων τμημάτων της οικονομίας πάρθηκε μετά από διαβούλευση με τους επιστημονικούς εμπειρογνώμονες και ότι οποιαδήποτε περαιτέρω χαλάρωση θα εξαρτηθεί από την πρόοδο της χώρας στην επιβράδυνση του ιού.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να χαλαρώσει τα μέτρα στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Στην Ιταλία η γενική απαγόρευση ισχύει από τις 9 Μαρτίου μέχρι τις 3 Μαΐου και από σήμερα, Τρίτη, μόνο συγκεκριμένα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, εκτός από τα βιβλιοπωλεία, θα μπορούν να λειτουργήσουν σήμερα χαρτοπωλεία και καταστημάτων που πωλούν ρούχα για παιδιά και βρέφη.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε έχει εκφράσει την επιθυμία του για μία ευρύτερη επανέναρξη της οικονομίας «όσο το δυνατόν το συντομότερο», ωστόσο, οι υπουργοί του τον συμβουλεύουν ότι «οι συνθήκες δεν είναι ακόμη οι κατάλληλες». Ο Κόντε τόνισε επίσης ότι τα «σημάδια της επιδημιολογικής καμπύλης είναι ενθαρρυντικά», αλλά δήλωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Και η Αυστρία χαλαρώνει τα μέτρα της

Άλλη μία ευρωπαϊκή χώρα, η οποία επιτρέπει από σήμερα την επανέναρξη ορισμένων καταστημάτων της είναι, η Αυστρία. Ειδικότερα, η Βιέννη αποφάσισε να ξανανοίξουν σήμερα καταστήματα με προϊόντα πρώτης ανάγκης, έκτασης έως και 400 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και καταστήματα ειδών μαστορέματος και κηπουρικής.

Εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια και μεγαλύτερα καταστήματα θα ξανανοίξουν από την 1η Μαΐου, με βάση το κυβερνητικό πλάνο, το οποίο μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. Εστιατόρια και ξενοδοχεία μπορεί να επιστρέψουν σε λειτουργία σταδιακά από τα μέσα Μαΐου, ωστόσο λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.