ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moody's: Υποβαθμίζει το outlook των τραπεζών σε 5 ευρωπαϊκές χώρες

11:03 - 16 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Moody's: Υποβαθμίζει το outlook των τραπεζών σε 5 ευρωπαϊκές χώρες
Στο πλαίσιο των αλλαγών, που επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού, η Moody's ανακοίνωσε ότι επανεξέτασε τις προοπτικές για εννέα τραπεζικά συστήματα χωρών της Ευρώπης.

Ειδικότερα, ο οίκος μετέβαλε σε αρνητικό το outlook από σταθερό για Νορβηγία, Φινλανδία, Ουγγαρία και Πορτογαλία, ενώ έθεσε αρνητικό από θετικό outlook για τη Σλοβακία.  Οι προοπτικές για τέσσερις ακόμη χώρες, Τσεχία, Πολωνία, Αυστρία και Ιρλανδία, παραμένουν σταθερές. 

Οι αλλαγές αντανακλούν τις πιθανές επιπτώσεις από το ξέσπασμα της κρίσης κορονοϊού στην Ευρώπη. Ο οίκος προβλέπει ύφεση για τις οικονομίες το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Αν και τα μέτρα στήριξης θα βοηθήσουν την ανάκαμψη με άνοδο του ΑΕΠ πάνω από την τάση τα επόμενα τρίμηνα και το 2021, η απώλεια παραγωγής του δεύτερου τριμήνου δύσκολα θα καλυφθεί. 

Στο πλαίσιο αυτό, τα προβληματικά δάνεια των τραπεζών θα αυξηθούν και οι αυξημένες προβλέψεις θα μειώσουν την κερδοφορία. Ωστόσο, στα περισσότερα τραπεζικά συστήματα, η ρευστότητα και τα κεφαλαιακά μαξιλάρια είναι ισχυρά, παρέχοντας ισχυρή βάση για απορρόφηση των ζημιών.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Η Moody’s «ξαναχτυπά»: Υποβαθμίζει το outlook των ελληνικών τραπεζών

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 16 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.